...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Pelješac

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Pelješac, Aktivni turizem Pelješac, Kultura Turizem Pelješac Kot tudi Gastronomija Pelješac, Nočno življenje Pelješac, Prenosi Pelješac.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Pelješac

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Pelješac Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Poluotok Pelješac leži v južni Dalmaciji med Neretljanskim kanalom ter Kanalom Malega Stona in Mljetskim kanalom. Večja naselja so po večini v notranosti, največje, Orebić, pa je obalno pristaniško mesto. Na začetku polotoka, tam, kjer se združi s celino, sta zgodovinsko pomembni mesti Ston in Mali Ston. Pelješac je znan po vinogradih in trti sorte plavac (vino dingač). Pomembni so tudi pridobivanje soli v Stonskom kanalu, oljčni nasadi, ribištvo, gojenje školjk in turizem. Po rimskem obdoblju, iz katerega so številne najdbe v Orebić, Stonu, Janjini itd., so polotoku vladali Bizantinci, za njimi Neretljani in kneževina Zahumlje, pa Dubrovčani. Ti so zgradili utrdbe v Stonu, ki so med največjimi na vzhodni jadranski obali. Gospodarski razcvet Pelješca v 17. stoletju so omogočili tamkajšnji ladjedelci.
Orebić je mesto in trajektno pristanišče (Korčula) ob Pelješkem kanalu na južni obali polotoka. Orebić je pomemben turistični kraj z raznovrstno ponudbo nastanitve in apartmaja, gostinskih uslug, rekreacijskega in športnega udejstvovanja. Najlepše plaže so v širokem zalivu Trstenica...

 

Pelješac - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba