...
 
 

Gastronomija Pelješac

 
 
 
 

Gastronomija in kulinarični turizem sta okusen način za odkrivanje kulture, tradicije in lokalnih dobrot. Doživi nepozabna gastronomska doživetja z degustacijami vin, kuharskimi tečaji, turami ulične hrane in vrhunsko kulinariko.

Na naši platformi lahko enostavno rezerviraš gastronomske izkušnje, s preverjenimi gostitelji in takojšnjo razpoložljivostjo. Iščeš avtentične kuharske delavnice ali razvajanje z vrhunskimi jedmi? Pri nas boš našel popolno doživetje.

Kulinarični turizem te poveže z bistvom kraja – njegovo hrano. Obišči tržnice, poskusi domače jedi ali se pridruži turam, ki jih vodijo kuharski mojstri.

Primerjaj ocene, preveri razpoložljivost in rezerviraj svoje gastronomično doživetje še danes. Naj vsak grižljaj pripoveduje svojo zgodbo!

Poluotok Pelješac leži v južni Dalmaciji med Neretljanskim kanalom ter Kanalom Malega Stona in Mljetskim kanalom. Večja naselja so po večini v notranosti, največje, Orebić, pa je obalno pristaniško mesto. Na začetku polotoka, tam, kjer se združi s celino, sta zgodovinsko pomembni mesti Ston in Mali Ston. Pelješac je znan po vinogradih in trti sorte plavac (vino dingač). Pomembni so tudi pridobivanje soli v Stonskom kanalu, oljčni nasadi, ribištvo, gojenje školjk in turizem. Po rimskem obdoblju, iz katerega so številne najdbe v Orebić, Stonu, Janjini itd., so polotoku vladali Bizantinci, za njimi Neretljani in kneževina Zahumlje, pa Dubrovčani. Ti so zgradili utrdbe v Stonu, ki so med največjimi na vzhodni jadranski obali. Gospodarski razcvet Pelješca v 17. stoletju so omogočili tamkajšnji ladjedelci.
Orebić je mesto in trajektno pristanišče (Korčula) ob Pelješkem kanalu na južni obali polotoka. Orebić je pomemben turistični kraj z raznovrstno ponudbo nastanitve in apartmaja, gostinskih uslug, rekreacijskega in športnega udejstvovanja. Najlepše plaže so v širokem zalivu Trstenica, nekaj jih je tudi za naturiste, v okolici pa je tudi več zasebnih kampov. Orebić je bil mesto pomorskih kapitanov...

 

Gastronomija Pelješac Ponudba