Prenosi Pelješac

Turistične prenosi pomeni potovanje iz enega kraja v drugega, je pogosto odhod od doma do želene turistične destinacije. Potovalne agencije ponujajo različne posle v zvezi s prevozom turistov, vendar je njihova ponudba razširila turistične ponudbe, ki so pogosto zunaj meja svojih običajnih območjih prenosa. Turistične prenosi pogosto trajajo dlje kot en dan, a cilj je zadovoljiti potniki na področju zabave, hrane in pijače, in splošnih koristi, medtem ko potujete.

Poluotok Pelješac leži v južni Dalmaciji med Neretljanskim kanalom ter Kanalom Malega Stona in Mljetskim kanalom. Večja naselja so po večini v notranosti, največje, Orebić, pa je obalno pristaniško mesto. Na začetku polotoka, tam, kjer se združi s celino, sta zgodovinsko pomembni mesti Ston in Mali Ston. Pelješac je znan po vinogradih in trti sorte plavac (vino dingač). Pomembni so tudi pridobivanje soli v Stonskom kanalu, oljčni nasadi, ribištvo, gojenje školjk in turizem. Po rimskem obdoblju, iz katerega so številne najdbe v Orebić, Stonu, Janjini itd., so polotoku vladali Bizantinci, za njimi Neretljani in kneževina Zahumlje, pa Dubrovčani. Ti so zgradili utrdbe v Stonu, ki so med največjimi na vzhodni jadranski obali. Gospodarski razcvet Pelješca v 17. stoletju so omogočili tamkajšnji ladjedelci.
Orebić je mesto in trajektno pristanišče (Korčula) ob Pelješkem kanalu na južni obali polotoka. Orebić je pomemben turistični kraj z raznovrstno ponudbo nastanitve in apartmaja, gostinskih uslug, rekreacijskega in športnega udejstvovanja. Najlepše plaže so v širokem zalivu Trstenica, nekaj jih je tudi za naturiste, v okolici pa je tudi več zasebnih kampov. Orebić je bil mesto pomorskih kapitanov...

 

Prenosi Pelješac Ponudba