...
 
 

Prenosi Središčna Hrvaška

Turistične prenosi pomeni potovanje iz enega kraja v drugega, je pogosto odhod od doma do želene turistične destinacije. Potovalne agencije ponujajo različne posle v zvezi s prevozom turistov, vendar je njihova ponudba razširila turistične ponudbe, ki so pogosto zunaj meja svojih običajnih območjih prenosa. Turistične prenosi pogosto trajajo dlje kot en dan, a cilj je zadovoljiti potniki na področju zabave, hrane in pijače, in splošnih koristi, medtem ko potujete.

Središčna Hrvaška zavzema celinski del Hrvaške, a rasteza se od meje na jugu s Bosno in Hercegovino, skozi Daruvara in na severu meji s Slovenijo in Mađarsko. Zavzema nekaj več kot tretino prostora Hrvaške s približno polovico skupnega prebivalstva. To je v celini gosto naseljen , urbaniziran in gospodarsko razvijen prostor, ali se lahko v notranjosti njega razlikujejo geografski povsem različna področja, katerim je skupno samo to da gravitiraju središču Zagreba.
Središčna Hrvaška se deli na Zagreb in okolico, Međimurje, Zagorje in Podravino. Večja mesta v središčni Hrvaški so: Zagreb, Varaždin, Čakovec, Koprivnica, Bjelovar, Karlovac, Sisak, Križevci, Velika Gorica, Petrinja, Samobor, Zaprešić, Krapina, Ivanec.
Središčna Hrvaška v svoji turistični ponudbi nudi lovni turizem, poslovni turizem, kongresni turizem in kmečki turizem. Kmečki turizem je posebno razvijen na severu kontinentalne Hrvaške, in v svojo ponudbo vključuje potpolno uslugo: od nastanitve- apartmaji, pensioni, sobe in domačo gastronomsko ponudbo, šola jahanja, vinske kleti. Lovski turizem se je razvil vzporedno s kmečim turizmom, in tako so nastale številna lovske družbe in planinske hiše. Kongresni in poslovni turizem se je najbolj razvil v Zagrebu.

 

Prenosi Središčna Hrvaška Ponudba