...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Hvar

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Hvar, Aktivni turizem Otok Hvar, Kultura Turizem Otok Hvar Kot tudi Gastronomija Otok Hvar, Nočno življenje Otok Hvar, Prenosi Otok Hvar.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Hvar

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Hvar Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Hvar v srednjedalmatinski otoški skupini je najdaljši na Jadranu. Turizem na otoku Hvaru je najbolj razvit v naseljih Hvar in Jelsa, a ostala turistična središča so Milna, Stari Grad, Sućuraj, Sveta Nedjelja, Vrboska, Zavala. Ob vsej obali so strme brežine, v katere se zajedajo številni zalivi. Gozd sega skoraj povsod do obale. Otok ima izredno blago sredozemsko podnebje.
Mesto Hvar je največje turistično središće na otoku in spada tudi med najbolj obiskovane turistične kraje v Dalmaciji. Že dolgo je znano po tem, da ima 2715 sončnih ur na leto in da je morje naokrug izrazito sinje. Stoletja so ga oblikovala tako, da je zdaj v celoti spomenik. Veličastni trg s katedralo štejejo med najlepše v Dalmaciji. Turizem se je začel razvijati po letu 1903, ko so zgradili prvi hotel. Staro mestno jedro so v 15. stol. obdali z obzidjem.Na vzpetini so na kraju mestnega kastela 1557 zgradili trdnjavo Španjol. Med 1579 in 1611 so postavili Arsenal, največji hvarski necerkveni...

 

Otok Hvar - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba