...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Krk

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Krk, Aktivni turizem Otok Krk, Kultura Turizem Otok Krk Kot tudi Gastronomija Otok Krk, Nočno življenje Otok Krk, Prenosi Otok Krk.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Krk

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Krk Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Krk je v Kvarneju največji jadranski otok. Severozahodni del otoka Krka je nižji, bolj gozdnat, bolj redoviten in bolj naseljen, pa jugovzhoni je išji in povečini gol.
Gospodarstvo temelji na poljedelstvu, vinogradništvu, sadjarstvu, ribištvu, ladjedelništvu in turizmu. Prometne povezave otoka so dobre in Krški most na severu ga veže s celino, redni trajekt s otoko Cres in sezonski z otokom Rab. Pri Omišlju je letališče Rijeka.
Večja središča na otoku Krku so Baška, Krk, Malinska, Njivice, Omišalj, Punat, Šilo, Vrbnik.
Baška je naselje in klimatsko kopališče na jugu otoka Krka v rodovitni dolini Suhe Ričine. Ob gručastem delu mesta ob morju so zgradili turistično središče. Peščana plaža v Baški se razprostira v polkrogu v dolžini 2 km ob čistem morju. Morsko dno je peščano in globina postopoma narašča, zato je primerno za otroke i neplavace. Baška je kraj z dolgoletno turistično tradicijo. Prvi hotel v Baški z urejenim kopališčem so odprli že 1906.
Krk je upravno in...

 

Otok Krk - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba