...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Ugljan

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Ugljan, Aktivni turizem Otok Ugljan, Kultura Turizem Otok Ugljan Kot tudi Gastronomija Otok Ugljan, Nočno življenje Otok Ugljan, Prenosi Otok Ugljan.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Ugljan

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Ugljan Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Ugljan je otok v zadrski otoški skupini. Os celine ga ločuje Zadarski kanal, od otoka Pašmana pa ozek prehod Ždrelac, čez katerega vodi most. Na severovzhodnoj strani so zalivi, pristanišča in naselja. Otok Ugljen spada med najbolj obljudene na Jadranu. Vsa naselja - Ugljan, Lukoran, Sutomišćica, Poljana, Preko, Kali in Kukljica - ležijo ob severovzhodni obali. Otok Ugljan ponuje številne apartmaje, sobe, vile in kampe. Poselitev je neprekinjena od mlajše kamene dobe do danes. Ponekod so vidni ostanki ilirskih gradišč in tisti iz rimskega obdobja. Vsa današnja naselja so nastala v srednjem veku.
Ugljan je večje naselje s pristaniščem. Plaže so peščene, priljubljena je zlasti tista v zalivu Muline severozahodno od Ugljana, v naselju in okolici je tudi nekaj zasebnih kampov. Na rtu ob pristanišču je frančiškanski samostan s cerkvijo sv. Jerolima, ob zalivu Muline so ostanki rimskih gospodarskih poslopij z vodnimi rezervoarji in oljarno.
Preko je naselje s trajektnim pristaniščem (Zadar). Preko je največje mesto na otoku ter njegovo...

 

Otok Ugljan - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba