...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Korčula

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Korčula, Aktivni turizem Otok Korčula, Kultura Turizem Otok Korčula Kot tudi Gastronomija Otok Korčula, Nočno življenje Otok Korčula, Prenosi Otok Korčula.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Korčula

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Korčula Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Korčula kot vsi dalmatinski otoki se tudi Kočula razteza približno v smeri vzhod-zahod. Gospodarsko so pomembni poljedelstvo, vinogradništvo, ribištvo ter turizem.
Obalna naselja so Lumbarda, Korčula, Račišče in Vela Luka, v notranjsoti so Žrnovo, Pupnat, Čara, Smokvica in Blato. Vetrovi okrog otoka Korčule so povsod močni, vendar je Korčula eden od priljubljenih navtičnih ciljev na Jadranu. Otok Korčula ponuja bivanja v apartmajih, privatnih sobah ter kampih.
Korčula je mesto in trajektno pristanišče ob Pelješkem kanalu. Ponaša se z bogato kulturno dediščino ter s pomorsko, ladjedalsko, kamenoseško in klesarsko tradicijo. Spada med najbolje ohranjena sredozemska srednjeveška mesta, obenem pa je močno turistično središče s stoletno tradicijo. Bivalne možnosti v Korčuli so raznolike, bogata je tudi druga turistična ponudba. V središču Korčule dominira katedrala sv. Marka. Ob njej je nekdanja škofovska palača iz 17. stoletja z izjemo opatijsko zakladnico. Nasproti katedrale je palača Gabrielis v kateri je mestni muzej. V Korčuli naj bi bil rojen znameniti svetovni popotnik Marko...

 

Otok Korčula - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba