...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Dugi otok

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Dugi otok, Aktivni turizem Dugi otok, Kultura Turizem Dugi otok Kot tudi Gastronomija Dugi otok, Nočno življenje Dugi otok, Prenosi Dugi otok.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Dugi otok

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Dugi otok Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Dugi otok je največji otok v skupini severnodalmatinskih otokov. Jugozahodna stran je strma in skalnata, drugi deli obale so položno spuščajo do morja, kjer se vrstijo zalivi in zalivčki. Med najlepše štejejo Solščica, Sakarun, Pantera in Telašćica. Južni del otoka se dotika otočja nacionalnega parka Kornati.
Največje otočko mesto je Sali, a ostali so Zaglav, Žman, Luka, Savar, Brbinj, Dragove, Božava, Soline, Veli Rat, Polje i Verunić.
Sali je največje naselje na Dugem otoku, gospodarsko središče, ribiško središče in pomemben turistični kraj. Ime je dobilo po nekdanjih solinah.
Soline je naselje in spada med najstarejše na Dugem otoku. Leži na severozahodu, v globoki zajedi zaliva Soliščica, v katerem so bile nekoč soline, ki so dale kraju ime. Južno od naselja je ob zalivu Sakarun izjemno lepa peščana obala obkrožena z borovim gozdom. Sakarun je edn od najlepših zalivov v tem delu Jadrana. Plaža je prodnata, morsko dno pa peščano.
Božava je naselje s majhnim pristanom je najbolj razvito turistično...

 

Dugi otok - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba