...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Gorski Kotar in Lika

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Gorski Kotar in Lika, Aktivni turizem Gorski Kotar in Lika, Kultura Turizem Gorski Kotar in Lika Kot tudi Gastronomija Gorski Kotar in Lika, Nočno življenje Gorski Kotar in Lika, Prenosi Gorski Kotar in Lika.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Gorski Kotar in Lika

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Gorski Kotar in Lika Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Gorski kotar je obsežna kraška pokrajina med Kvarnerskim primorjem in dolino reke Kupe, po kateri teče državna meja med Hrvaško in Slovenijo. Na tem območju so razpoznavni trije gorski nizi: severni z vrhovi Obruč, Snježnik, Nacionalni park Risnjak; primorski z vrhovi Tuhobić, Medviđak, Kobinjak in južni z Veliko Kapelo in vrhovi Burni Bitoraj, Viševica, Bjelolasica, Bijele in Samarske stijene koje so zaradi težje prehodnosti strogi naravni park, in Klek. Med tim tremi nizi so kraška polja in večja naselja. Veča središča v Gorski kotar so Begovo razdolje, Delnice, Čabar, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna gora, Vrbovsko, Ogulin. Gorski kotar je zimskošportno, lovsko in turistično središče Hrvaške. Podnebje v Gorskem kotarju je kontinentalno gorsko s kratkimi, svežimi poletji in ostrimi, dolgimi zimami z veliko snega. Nekateri večji potoki so pregrajeni, tako da so nastala akumulacijska jezera za potrebe hidroelektrarne.
Nacionalni park Plitvička jezera je skupina 16 povezanih jezer med gorskimi hrbti Male Kapele in Plješivice v Liki. UNESCO je Plitvička jezera 197...

 

Gorski Kotar in Lika - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba