Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Pag

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Pag, Aktivni turizem Otok Pag, Kultura Turizem Otok Pag Kot tudi Gastronomija Otok Pag, Nočno življenje Otok Pag, Prenosi Otok Pag.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Pag

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Pag Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Pag je dolg in ozek otok, ki se razprostira ob Velebitskem kanalu vzporedno s celinsko obalo. Zaradi drobnega peska v zalivih so nastale številne izjemno lepe plaže, ki se vrstijo druga za drugo. Največji del otoka Paga je kamnit in gol in le ponekod obrasel z sredozemskim grmovjem in borovimi gozdički. V dolinah so polja in vinogradi, vmes pa pašniki. Noben večji otok ob vsej jadranski obali ni izpostavljen tako silovitim udarcem burje, kot Pag. Vendar pa ima od tega tudi koristi. Veter, ki piha čez Velebitski kanal, nosi s sabo slano meglico, slane kapljice padajo na pašnike in tako orosena trava je odlična hrana za ovce. Odtod izvirajo prehrambeni proizvodi, kot so znani paški sir, paški pršut in paška jagnjetina. Posebej negujejo tradicionalno umetnost izdelave čipk.
Vzdolž obal in znotraj Paškega zaliva so manjša naselja, ki so skoraj vsa vključena v turistično ponudbo. Veča mesto so Pag, Novalja, Caska, Dinjiška, Kolan, Košljun, Lun, Mandre, Metajna, Stara Novalja,...

 

Otok Pag - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba