...
 
 

Gastronomija Otok Pag

 
 
 

Gastronomija in kulinarični turizem sta okusen način za odkrivanje kulture, tradicije in lokalnih dobrot. Doživi nepozabna gastronomska doživetja z degustacijami vin, kuharskimi tečaji, turami ulične hrane in vrhunsko kulinariko.

Na naši platformi lahko enostavno rezerviraš gastronomske izkušnje, s preverjenimi gostitelji in takojšnjo razpoložljivostjo. Iščeš avtentične kuharske delavnice ali razvajanje z vrhunskimi jedmi? Pri nas boš našel popolno doživetje.

Kulinarični turizem te poveže z bistvom kraja – njegovo hrano. Obišči tržnice, poskusi domače jedi ali se pridruži turam, ki jih vodijo kuharski mojstri.

Primerjaj ocene, preveri razpoložljivost in rezerviraj svoje gastronomično doživetje še danes. Naj vsak grižljaj pripoveduje svojo zgodbo!

Otok Pag je dolg in ozek otok, ki se razprostira ob Velebitskem kanalu vzporedno s celinsko obalo. Zaradi drobnega peska v zalivih so nastale številne izjemno lepe plaže, ki se vrstijo druga za drugo. Največji del otoka Paga je kamnit in gol in le ponekod obrasel z sredozemskim grmovjem in borovimi gozdički. V dolinah so polja in vinogradi, vmes pa pašniki. Noben večji otok ob vsej jadranski obali ni izpostavljen tako silovitim udarcem burje, kot Pag. Vendar pa ima od tega tudi koristi. Veter, ki piha čez Velebitski kanal, nosi s sabo slano meglico, slane kapljice padajo na pašnike in tako orosena trava je odlična hrana za ovce. Odtod izvirajo prehrambeni proizvodi, kot so znani paški sir, paški pršut in paška jagnjetina. Posebej negujejo tradicionalno umetnost izdelave čipk.
Vzdolž obal in znotraj Paškega zaliva so manjša naselja, ki so skoraj vsa vključena v turistično ponudbo. Veča mesto so Pag, Novalja, Caska, Dinjiška, Kolan, Košljun, Lun, Mandre, Metajna, Stara Novalja, Šimuni, Povljana, Kustići, Zubovići.
Pag je upravno, kulturno in turistično središče otoka Paga ob dnu slikovitega zaliva, ob katerem se...

 

Gastronomija Otok Pag Ponudba