...
 
 

Gastronomija Otok Lošinj

 
 
 

Gastronomija in kulinarični turizem sta okusen način za odkrivanje kulture, tradicije in lokalnih dobrot. Doživi nepozabna gastronomska doživetja z degustacijami vin, kuharskimi tečaji, turami ulične hrane in vrhunsko kulinariko.

Na naši platformi lahko enostavno rezerviraš gastronomske izkušnje, s preverjenimi gostitelji in takojšnjo razpoložljivostjo. Iščeš avtentične kuharske delavnice ali razvajanje z vrhunskimi jedmi? Pri nas boš našel popolno doživetje.

Kulinarični turizem te poveže z bistvom kraja – njegovo hrano. Obišči tržnice, poskusi domače jedi ali se pridruži turam, ki jih vodijo kuharski mojstri.

Primerjaj ocene, preveri razpoložljivost in rezerviraj svoje gastronomično doživetje še danes. Naj vsak grižljaj pripoveduje svojo zgodbo!

Lošinj je otok v zahodni skupini kvarnerskih otokov. Med otokama Lišinj in Cres je samo 11m širok umetni prekop s premičnim mostom, čez katerega teče promet. Na severu je Lošinj širši, tu je razpotegnjena gora Osoršćica (589 m). V srednjem delu je širok samo do 1 km, tu je pri Privlaki prekop z mostom, ki deli Lošinj na dva dela, a na jugu se otok spet razširi. Sredenji del zahodne obale je zelo razčlenjen, pred njo so otoki Unije, Susak, Vele in Male Srakane. Poleg turizma sta gospodarsko precej pomembna pomorstvo in ladjedelništvo. Večja mesta na otoku Lošinju so Artatore, Mali Lošinj, Veli Lošinj, Nerezine.
Artatore je novo turistično naselje zasebnih hiš in gostinskih lokalov, restavracije ob istoimenskem zalivu. V vsaki hiši je mogoče najeti apartmaje ili sobe.
Mali Lošinj je mesto, pristanišče in večje turistično središče ob jugovzhodnem delu globoko zajedenega in pred vetrovi zavarovanega zaliva. Mali Lošinj je živahno mesto s pestro turistično ponudbo. Iz mesta vodi peš pot, imenovana "beli put", ki se vzpne na vrh otoka in gre potem po grebenu do skrajnega roba Lošinja...

 

Gastronomija Otok Lošinj Ponudba