...
 
 

Gastronomija Otok Vis

 
 
 

Gastronomija in kulinarični turizem sta okusen način za odkrivanje kulture, tradicije in lokalnih dobrot. Doživi nepozabna gastronomska doživetja z degustacijami vin, kuharskimi tečaji, turami ulične hrane in vrhunsko kulinariko.

Na naši platformi lahko enostavno rezerviraš gastronomske izkušnje, s preverjenimi gostitelji in takojšnjo razpoložljivostjo. Iščeš avtentične kuharske delavnice ali razvajanje z vrhunskimi jedmi? Pri nas boš našel popolno doživetje.

Kulinarični turizem te poveže z bistvom kraja – njegovo hrano. Obišči tržnice, poskusi domače jedi ali se pridruži turam, ki jih vodijo kuharski mojstri.

Primerjaj ocene, preveri razpoložljivost in rezerviraj svoje gastronomično doživetje še danes. Naj vsak grižljaj pripoveduje svojo zgodbo!

Otok Vis spada v srednjedalmatinski otoški skupini z najvišjo točko Hum (587m). Južno in jugovzhono stran razčlenjujejo številni zalivčki z majhnimi prodnatimi in peščenimi plažami. Na zahodni obali je široki Zaliv Komiža, na severnovzhodni precej zaprt zaliv Viška luka. Površinskih vodotokov ni, izviri so samo na območju Komiže, vendar ima otok sodoben zbiralnik pitne vode. Na rodovitni poljih vrh otoka Visa, kjer je večina naselij, gojijo predvsem vinsko trto. Ob vinogradništvu in vrtnarstvu je pomemben ribolov, povečujejo se tudi vlaganja v turizem. Večja mesta na otoku Visu so Komiža, Vis, Rogačić, Milna.
Komiža je mesto in pristanišče ob širekem, na jugozahod odprtem zalivu na zahodni obali otoka Visa, ob vznožju strmega Huma. Pri hotelu je mestno kopališče s peščeno plažo, več takih plaž je še ob vzhodni obali zaliva. Med gospodarskimi panogami prednjačijo vinogradništvo, ribištvo in predelava rin ter turizem. Zahodno od Visa sta sezonsko naseljeni otok Svetac (Sveti Andrija) in vulkanski otoček Brusnik, na katerem živijo dvorepi kuščarji.
Vis je mesto in pristanišče v zalivu Viška luka na severovzhodni obali otoka Visa. V loku je razpotegnjeno ob obali...

 

Gastronomija Otok Vis Ponudba