...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Murter

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Murter, Aktivni turizem Otok Murter, Kultura Turizem Otok Murter Kot tudi Gastronomija Otok Murter, Nočno življenje Otok Murter, Prenosi Otok Murter.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Murter

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Murter Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Murter leži v severozahodnem delu šibenske otoške skupine. Od celine ga loči Murterski kanal, čez katerega vodi na najožjem delu, v naselju Tisno, most. Najvišja točka je Raduč. Najstarejši prebivalci so bili Iliri. V srednjem veku so otok Murter imenovali Srimač. Na jugozahodni obali so številni zalivi, med njimi Kosirina, primerno sidrišče za manjša plovila, posebno ob burji. Turistična ponudba otoka Murtera je raznovrstna in bogata in ponujaju apartmaje, sobe in vile. Bivate v apartmajih, sobah ali hišah na otoku Murteru in so vam na voljo različne športne aktivnosti: tenis ali kolesarjenje, jadranje ali wind-surfing, ali pa potapljanje v atraktivnih podmorskih področjih.
Na otoku Murteru so večja naselja Betina, Jezera, Murter in Tisno. Betina je mestece ob severnem vstopu v Murterski kanal in je znano ribiško naselje. Na vzpetini Gradina je nekoč stalo ilirsko in nato rimsko naselje Colentum. Jezera je naselje in pristanišče ob istoimenskem zalivu na jugovzhodu otoka Murtera. Ime izvira od številnih lokev, ki nastajajo ob...

 

Otok Murter - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba