...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Vis

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Vis, Aktivni turizem Otok Vis, Kultura Turizem Otok Vis Kot tudi Gastronomija Otok Vis, Nočno življenje Otok Vis, Prenosi Otok Vis.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Vis

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Vis Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Vis spada v srednjedalmatinski otoški skupini z najvišjo točko Hum (587m). Južno in jugovzhono stran razčlenjujejo številni zalivčki z majhnimi prodnatimi in peščenimi plažami. Na zahodni obali je široki Zaliv Komiža, na severnovzhodni precej zaprt zaliv Viška luka. Površinskih vodotokov ni, izviri so samo na območju Komiže, vendar ima otok sodoben zbiralnik pitne vode. Na rodovitni poljih vrh otoka Visa, kjer je večina naselij, gojijo predvsem vinsko trto. Ob vinogradništvu in vrtnarstvu je pomemben ribolov, povečujejo se tudi vlaganja v turizem. Večja mesta na otoku Visu so Komiža, Vis, Rogačić, Milna.
Komiža je mesto in pristanišče ob širekem, na jugozahod odprtem zalivu na zahodni obali otoka Visa, ob vznožju strmega Huma. Pri hotelu je mestno kopališče s peščeno plažo, več takih plaž je še ob vzhodni obali zaliva. Med gospodarskimi panogami prednjačijo vinogradništvo, ribištvo in predelava rin ter turizem. Zahodno od Visa sta sezonsko naseljeni otok Svetac (Sveti Andrija) in vulkanski otoček Brusnik, na katerem živijo dvorepi kuščarji.

 

Otok Vis - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba