...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Cres

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Cres, Aktivni turizem Otok Cres, Kultura Turizem Otok Cres Kot tudi Gastronomija Otok Cres, Nočno življenje Otok Cres, Prenosi Otok Cres.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Cres

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Cres Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Cres spada v zahodnu skupinu kvarnerskih otokov in za Krkom je drugi največji na Jadranu. Med zalivi na vzhodni, malo razčlenjeni obali, je največji zaliv Koromačna, na zahodni so veliki Creski zaliv, Valun, Martinšćica in Ustrine. Del strme vzhodne obale je od 1986. ornitološki park in tu so na nepristopnih skalah in čereh gnezdišča beloglavih orlov. Glavno naselje otoka je mesto Cres, a manjša mesta so Valun, Lubenice, Porozina, Ustrine, Punta Križa, Osor, Merag, Martinšćica, Belej in Beli. Med otokoma Cres in Lošinj vodi čez ozek umeten kanal premičen železni most.
Na otoku Cresu je poznato Vransko jezero ki je naravni rezervoar izjemno čiste vode. Vransko jezero meri 5,8 km2, a njegova gladina leži ok. 13 m nad morsko gladino, dno pa ok. 68m pod njo. V Vranskem jezeru živijo sladkovodne vrste rib.
Cres je upravno, kulturno, gospodarsko in turistično središče otoka Cresa in nosilec turističnega razvoja. Cres spada med lepša mesta na Jadranu. Med znamenitosti sodijo tudi...

 

Otok Cres - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba