...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Makarska riviera

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Makarska riviera, Aktivni turizem Makarska riviera, Kultura Turizem Makarska riviera Kot tudi Gastronomija Makarska riviera, Nočno življenje Makarska riviera, Prenosi Makarska riviera.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Makarska riviera

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Makarska riviera Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Makarska je mesto, pristanišće in turistično središće Makarske riviere, ki se razteza v dolžini 60 km do naselja Gradec. Leži polkrožno ob obali pos strmimi pobočji Biokova. Staro jedro ima sredozemsko podobo, v novem so hoteli, gostinski objekti in trgovine. Kilometar i pol dolgo plažo v zalivu Donja luka na severozahodu obrobljata park in borov gozd. Še naprej so številne peščene plaže. V obližnjem zdravilišču ponujajo številne terapevtske usluge.
Zgodovina Makarske se je začela v kilometer oddaljeni vasi Makar, oziroma v rimskem naselju Muccurum, ki so ga menda 548 porušili Vzhodni Goti. Makarski so vladali Neretljani pa bosenski Kotromanići, nato Turki in Benečani, nazadnje je bila do 1918 pod Avstrijci. Prave urbane okvirje je postavila Avstrija, ki je sidrišče uporabljala za vojne ladje. Prvi hotel so postavili 1914. Današnje mestno središče je nastajalo v 17. in 18. stoletju okrog glavnega trga in župnijske cerkve sv. Marka. Na trgu stoji spomenik razsvetljenkemu piscu frančiškanu Andriji Kačiću Miošiću. Z obale vodi krožna...

 

Makarska riviera - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba