...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Žminj

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Žminj, Aktivni turizem Žminj, Kultura Turizem Žminj Kot tudi Gastronomija Žminj, Nočno življenje Žminj, Prenosi Žminj.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Žminj

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Žminj Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Žminj je naselje v osrednji Istri, na griču med Limsko drago in dolino reke Raše, na križišču cest proti Kanfanarju, Labinu, Pazinu in Svetvinčentu.
V Žminju se prirejajo v koncu avgusta enega najbolj znanih istrskih ljudskih praznikov: Bartulja poteka v čast zaščitnika Žminja, sv. Bartola.
Prav na tem kraju opazimo križev pot iz leta 1720, jer je mestece bilo v davnini na pomembnom križišču cest. Od leta 1368 je kraj pripadal istrskemu okrožju, torej je bil pod avstrijsko oblastjo. Leta 1617 so ga zavzeli Benečani, ki so tu ostalo leto dani. Od nekdanje utrdbe je ohranjen del gradu en eden od štirih ogroglih stolpov in eno krilo trdnjave, ki je včasih ograjevala vse štiri strani. Včasih je naselje obdajal še dodatni obroč obzidja, ki je varoval hiše vaščanov. Vstop v trdnjavo je bil takrat mogoč le prek dvižnega mostu pred vhodnimi vrati mesteca. V bližini stoji baročna stolnica sv. Mihaela, zgrajena med letoma 1625, in 1718. Postavili so je...

 

Žminj - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba