...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Prementura

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Prementura, Aktivni turizem Prementura, Kultura Turizem Prementura Kot tudi Gastronomija Prementura, Nočno življenje Prementura, Prenosi Prementura.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Prementura

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Prementura Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Prementura je najjužnejše naselje istrskega polotoka naseljeno že v bronastem obdobju. V zadnjih dvajsetih letih 20.st. se je zaradi izjemne lege borovih gozdov in prijetnega podnebja na ozkem polotoku razvilo v privlačno počitniško središče. Značilnost Prementure je ozek polotok Kamenjak dolg 9,5 km in največje širine 1,5 km. Obala rta Kamenjak v dolzini od 30 km je obdanjena s številnima uvalama, visokimi kanjonima, skritim peščenim plažah. Celo lepoto dopulnjujejo minijaturni otočki, ki izranjaju iz kristalno zeleno-modrega morja. Iz lučice u Prementuri lahko z ladjo obiščemo številne otoke in svetilnike. 34 m visoki svetilnik Porer stoji točno nasproti rta Kamenjaka. Ljetovanje na svetilniku je pravo romantično doživetje. Nastanitvene zmogljivosti nudijo apartmaje, sobe v družinskih hišah, kampi. Zaradi močnih vetrov ki pihaju periodično v poznem poletju in rani jeseni je Prementura odlično mesto za surfere. Prav tako tudi kolesarji pridejo na svoj račun, saj lahko raziskujejo dolge kolesarske staze v okolici rta Kamenjak, ki vodijo so skritih uval.

...
 

Prementura - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba