...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Poreč

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Poreč, Aktivni turizem Poreč, Kultura Turizem Poreč Kot tudi Gastronomija Poreč, Nočno življenje Poreč, Prenosi Poreč.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Poreč

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Poreč Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Poreč je pristanišče in največje turistično središče Istre. Leži na nizki apnenčasti ravnici med Limskim zalivom na jugu in dolino Mirne na severu. To gravitacijsko področje je znano kot Poreština (Poreški kraj). Poreč je eno od najstarejših mest ter je v zgodovinskem pogledu eno od najpomembnejših urbanih središč Istre. Lepote njegovih spomenikov, posebno Evfrazijeve bazilike, njegov pomen in značilnosti prekašajo ne samo podobne na področju Istre, ampak tudi na Hrvaškem ter jih štejejo za znamenitosti svetovne kulturne dediščine. Gospodarstvo Poreča se temelji na poljedelstvu, vinogradništvu, oljkah, sadjarstvu, ribištvu in turizmu. Staro mestno jedro je na ozkem polotoku, v borovih gozdovih na jugovzhodu pa so kopališča in turistična naselja. Poreč je že zgodaj postal center turizma. Že leta 1896 se zgradil prvi hotel. Poreč je znan tudi po številnih hotelih, apartmajih, zasebnih sobah in kampih ter možnostih za športne aktivnosti na kopnem in morju. Velikemu kulturnemu bogatstvu in lepoti mesta, pa tudi izredno privlačni okolici s številnimi uvalama, kultivirano istarsko zemljo...

 

Poreč - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba