...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Pazin

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Pazin, Aktivni turizem Pazin, Kultura Turizem Pazin Kot tudi Gastronomija Pazin, Nočno življenje Pazin, Prenosi Pazin.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Pazin

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Pazin Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Pazin leži v geografskem središču Istre in je sedež Istrske županije. Pomembne dejavnosti so lovski turizem, izletniški turizem in tranzitni turizem, te kmečki turizem. Med naravnimi zanimivostmi je v ospredju Pazinska jama, kamor izginja rečica Pazinčica, ki je izjemen hifrografski in geomorfolški spomenik istrskega krasa. Dno brezna je okrog 130 m globoko pod navpičnimi stenami, prvo stezo do tja pa so speljali 1877. Stari del Pazina - Kaštel - se je razvil ob kastelu, ki so ga postavili v 9. stol. na skali, 130 m nad breznom. Kastel je prvič omenjen 983 v listini cesarja Otona II. kot Castrum Pisinum v lasti poreške škofije. Je eden najbolje ohranjenih gradov v Istri. Z grbov, vzidah v fasado, je razvidno, da je imela pazinska grofija, ustanovljena v 12. stol. več gospodarjev. V jedru starega Pazina je tudi cerkev sv. Nikole, omenjena že 1266, dokončana 1441. Na zidovih in stropu so ohranjene freske neznanega slikarja iz 15. st. Frančiškanski samostan so postavili 146...

 

Pazin - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba