...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Umag

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Umag, Aktivni turizem Umag, Kultura Turizem Umag Kot tudi Gastronomija Umag, Nočno življenje Umag, Prenosi Umag.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Umag

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Umag Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Nekaj kilometrov južneje od rta Savudrije leži zelo staro, slikovito mestece Umag. Dober sloves so si pridobila kakovostna vina iz vinogradov v okolici. Zaradi nevarnosti, ki je od prazgodovine prežala z morja, se je naselje sčasoma s polotoka razširilo proti kopnu in sicer predvsem zaradi plodnih tal, pa so se prebivalci ukvarjali zlasti z vinogradništvom. V času hitre turistične ekspanzije se je Umag razvil v znano turistično središče s številnimi hoteli in objekti za šport in rekreacijo. Umaška riviera s hoteli, apartmaji, pansioni, bungalovi in kampi sega od Savudrije do Dajle.
Središče Umaga je bilo pozidano na polotoku sredi globljega zaliva v obliki potkove ter je bilo od davnih časov zavarovao sidrišče, saj se že v rimski dobi omenja naselje Umacus. V srednjem veku je bilo mesto v posesti tržaškega škofa, pozneje pa je prešlo pod oblast Beneške republike. Staro naselje se je razvilo na polotoku ter je do današnjih dni ohranilo svojo prvotno srednjeveško urbano strukturo, za katero...

 

Umag - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba