...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Brtonigla

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Brtonigla, Aktivni turizem Brtonigla, Kultura Turizem Brtonigla Kot tudi Gastronomija Brtonigla, Nočno življenje Brtonigla, Prenosi Brtonigla.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Brtonigla

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Brtonigla Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Brtonigla leži v notranjosti severnozahodne Istre, od prvega turističnega mesta na obali - Novigrada, pa je oddaljena 8 km. Mesto je ohranilo pristnost istrskega naselja, ki neguje tradicijo, običaje in prehrano regije, za katero je značilno predvsem kmetijstvo. Zaradi bližine morja ponujajo domačini nastanitvene zmogljivosti. Brtonigla je nastala na mestu rimskega naselja Ortus Niger, s sedanjim imenom pa je prvič omenjena 1102. Cerkev Sv. Zenona je zamenjala hram iz 1480, ohranjen je 36 m visok zvonik. Brtonigla spada k vinorodnim območjem Istre, zato lahko tudi v naselju in okolici obiščete nekaj konob z vinskimi kletmi, kjer se toči izvrstna istrska malvazija. Brtonigla je mesto, ki je namenjeno gostom, ki so željni počitka in si želijo preživeti mirne počitnice ter ljubiteljem kolesarjenja in sprehajanja.

 

Brtonigla - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba