...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Svetvinčenat

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Svetvinčenat, Aktivni turizem Svetvinčenat, Kultura Turizem Svetvinčenat Kot tudi Gastronomija Svetvinčenat, Nočno življenje Svetvinčenat, Prenosi Svetvinčenat.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Svetvinčenat

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Svetvinčenat Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Vzhodno od Rovinja, v notranjosti Istre ob cesti Pula-Pazin na gozdnati planoti leži zanimivo mestece Svetvinčenat. Značilno urbano strukturo v središču mestu prestavlja veliki četverokotni renesančni trg, ki ga zapirajo pročelja župne cerkev, mestne lože, več renesančnih hiš in kastel Morosini-Grimani. V središču trga je vodni zbiralnik s kronico. Nad prostorom povsem dominira veliki monumentalni kastel Grimani. Zidan je kot četverokotna trdnjava z ogelnimi cilindričnimi stolpi enostavnih pročelij. V XV. stoletju je kastel bil v posesti družine Morosini, ki je srednjeveško utrdbo razširila in uredila v duhu zgodnje renesanse. Ta družba je dala pozidati tudi druge javne objekte na trgu. Kastel je v XVI. st. prešel v last družine Grimani, ki ga je proti koncu istega stoletja dala deloma pozidati. Svetičetski kastel Morosini-Grimani je najbolje ohranjen kastel v Istri.
Na nasprotni strani trga se nahaja prostrana, monumentalna koncipirana mestna loža z elegantno arkaturo, katere loki so okrašeni z notranje strani. Loža ima dva vhoda, eden se odpira proti trgu...

 

Svetvinčenat - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba