...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Novigrad

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Novigrad, Aktivni turizem Novigrad, Kultura Turizem Novigrad Kot tudi Gastronomija Novigrad, Nočno življenje Novigrad, Prenosi Novigrad.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Novigrad

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Novigrad Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Novigrad leži na malem polotoku, ki na severu zapira Tarski zaliv - izliv reke Mirne v morje. Gospodarsko pomembna sta turizem in ribolov. Turistično mesto Novigrad ima številne namestitvene objekte v samem mestem središču in v bližnji okolici. Turisti in popotniki bodo tu našli vse potrebno za počitek, zabavo in prijetne urice. Mnogi so del svoje družinske hiše, bodisi sobe bodisi apartmaje, namenili turistom. Iz Novigrada je lep izlet v srednjeveško utrjeno mesto Grožnjan, v notranjosti Istre (23 km).
V zgodovini se omenja kot morebitna grška kolonija, pozneje pa je v rimski dobi na širšem področju Novigrada bilo naselje Emonia (Emona). V VII. stoletju, v času bizantinske uprave, se je imenovalo Neapolis (Civitas nova). Prav tako v VII. stoletju je prišlo do naseljavanja Slovanov na tem področju. Zgodovinsko mestno jedro je nekoč bilo na majhnem otoku, ki so ga v XVIII. stoletju s širokim nasipom povezali s kopnom. Tuda danas je relativno dobro ohranjena stara urbana struktura, ki je obdana...

 

Novigrad - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba