...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Pula - Pulj

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Pula - Pulj, Aktivni turizem Pula - Pulj, Kultura Turizem Pula - Pulj Kot tudi Gastronomija Pula - Pulj, Nočno življenje Pula - Pulj, Prenosi Pula - Pulj.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Pula - Pulj

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Pula - Pulj Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Pula (Pulj) je mesto ki leži na jugozahodni obali Istre, v zalivu z otoki Uljanik, Sveti Andrija in Sveta Katarina. Pula je največje mesto in gospodarsko središče Istre z največjim, strateško zelo pomembnim in najbolje opremljenim pristaniščem in stalno carinsko izpostavo. Zemljepisna lega Pule le nekaj zahodneje od najjužnejšega rta Istrskega polotoka je pripomogla k strateškemu pomenu mesta, posebno v časih, ko so glavne plovne poti vzdolž obale Jadranskega morja bile odvisne od tehnologije plovbe na jedra. Pula je bila med svojim obstojem večkrat razdejana in izropana, vendar nikoli popolnoma. Prav zato se je ohranilo toliko spomenikov iz vseh obdobij njene preteklosti, med najpomembnejšimi spomeniki je amfiteater iz 1. stol., znan kot Arena, sledijo del starega mestnega obzidja, Dvojna in Herkulova vrata, Slavoluk Sergijevcev, osmerokotni mavzolej, večbarvni mozaik, Avgustov tempelj, kastel. Največja znamenitost za turiste, amfiteater v Puli je po zaslugi Benečana Gabriella Ema, ki je ob koncu 16. stoletja preprečil da bi amfiteater razstavili in ga ladjo prepeljali v...

 

Pula - Pulj - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba