...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Fažana

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Fažana, Aktivni turizem Fažana, Kultura Turizem Fažana Kot tudi Gastronomija Fažana, Nočno življenje Fažana, Prenosi Fažana.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Fažana

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Fažana Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Fažana leži ob obali morja, 8 kilometrov severozahodno od Pulja, točno nasproti Brionskega otočja. Fažana je idealno izhodišče za izlete na Brionske otoke. Fažana je dolgo bila ribiško mesto, danes pa se vse bolj usmerja v turizem. V notranjosti se rasprostirajo sadovnjaki, vinogradi in oljke. Gospodarstvo se temelji na ribištvu, predelavi ribe in izdelavi manjših bark. Zaradi prekrasnih plaž, čistem morju in mediteranskem podnebju se je Fažana razvila v turistično središče.
Fažanu so naselili v antičnih časih. V bližnji uvali Valbandon so v začetku XX. stoletja odkrili ostanke velike rimske villae rusticae z bogato okrašenimi talnimi mozaiki z rastlinskimi in geometričnimi motivi. Poleg bogatega in luksuznega podeželskega posestva je bila velika keramična manufaktura za proizvodnjo najrazličnejših vrst amfor, ki so kot ambalaža služile za prevoz različnih poljedelskih proizvodov južne Istre, od vina in olja do pšenice in nasoljenih ali mariniranih rib. V Fažani se je ohranila cerkev sv. Elizeja iz VI. stoletja, ki je nastala na ruševinah poznoantičnega podeželskega dvorca...

 

Fažana - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba