...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Buzet

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Buzet, Aktivni turizem Buzet, Kultura Turizem Buzet Kot tudi Gastronomija Buzet, Nočno življenje Buzet, Prenosi Buzet.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Buzet

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Buzet Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Buzet leži skoraj v središču severnog dela Istrskega polotoka, iznad masiva Čičarije, ki je zelo primeren za pohodništvo in planinarjenje, ter v neposredni bližini izvira reke Mirne. Manjša mesta v okolici Buzeta so: Roč, Hum, Vrh, Sovinjak in Draguć. Roč leži nad plodno ravnino vzhodno od Buzeta. Od XIII. stoletja naprej je Roč pomemben center glagoljaške književnosti, tu so delovali znameniti glagoljaši. Do današnjih dni se je ohranilo več glagoljaških knjig in zbirk listin. Hum je zaradi izrazitih urbanih značilnosti svoje arhitekture in načina njene organizacije, pa tudi zaradi izazito miniaturnih dimenzij dobil epitet "najmanjše mesto na svetu". Hum je bil znan glagoljaški center, iz njega izvirajo glagoljaški kodeksi, okrašeni z večbarvnimi inicialami. Draguć je tipično istrsko utrjeno naeslje-kastel z osrednjim trgom, na katerem sta župna cerkev in občinska palača. Draguć je znan predvsem po znamenitih ostankih srednjeveškega fresko slikarstva, ki so se ohranili v dveh cerkvah.
Ugoden položaj je vzrok goste naseljenosti te lokalitete vse od prazgodovinskih časov. Rimsko...

 

Buzet - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba