...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Motovun

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Motovun, Aktivni turizem Motovun, Kultura Turizem Motovun Kot tudi Gastronomija Motovun, Nočno življenje Motovun, Prenosi Motovun.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Motovun

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Motovun Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Motovun leži nasproti Oprtalja na levi obali reke Mirne na strmi vzpetini (277m), ki dominira nad dolino. Tudi Motovun je, podobno kot druga istrska mesteca, nastal na mestu prazgodovinskega gradišča. V okolici Motovuna so autohtoni dobovi, brestovi in jesenovi gozdovi, kjer nabirajo redke in izredno cenjene gobe - tartufe. Okolica Motovuna je znana tudi po vinogradništvu in proizvodnji kakovostnih istrskih vin. Motovun je sestajališče številnih likovnih umetnikov, v mestu so mnogoštevilni ateljeji in manjše galerije. V zadnjih letih v Motovunu se organiziraju tudi uspešen mednarodni filmski festival. Je tudi sedež Mednarodnega antropološkega centra ICAM.
V srednjem veku je pogosto menjaval fevdalne gospodarje, od leta 1278 pa je bil v lasti Benetk. Motovun je imel strateški važno lego, saj so s tega povišanega položaja kontrolirali trgovske poti skozi dolino reke Mirne, tako da je Motovun daljši čas bil središče povezav s celo kontinentalno Istro, še posebej pa je bil središče povezave z obalo. Na samem vrhu griča je najstarejši del, ki...

 

Motovun - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba