...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Bale

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Bale, Aktivni turizem Bale, Kultura Turizem Bale Kot tudi Gastronomija Bale, Nočno življenje Bale, Prenosi Bale.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Bale

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Bale Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Na pol poti med Rovinjem in Vodnjanom na osamljenem gričku leži slikovito mestece Bale. U samem centru Bal so se našla tudi mesta za zasebne nastanitve, sobe in apartmaji, ki so se uklopili v samo mesto. Gurmani bodo najdli ponudbo istarskih specialitet u mestnih konobah Bal. Srednjeveško naselje je nastalo na mestu nekdanjega gradišča in rimskega castruma. Ozke ulice srednjeveškega naselja so vijejo po griču, novejši del pa se spušča proti apnenčasti ravnici. Vsako prvo soboto v avgustu priteguje množice obiskovalcev slovita Balska noč z ljudsko glasbo in plesom. Najvažnejšo arhitektonsko celoto prestavlja kastel Soardo-Bembo, ki je nastal s povezavo dveh starelših stolpov četverokotnega tlorisa z osrednjim stanovanjskim traktom, okrašenim z gotskimi kvadriforami. Zidava tega trakta je potekala na prehodu iz XIV. v XV. stoletje. Ves kompleks kastela deluje zelo monumentalno in slikovito. Od posvetne arhitekture se v Belah izplača ogledati mestno ložo, pretorjevo palačo ter žitno shrambo (fontico). Velika župna cerkev sv. Julijana, novejšega datuma je bila pozidana leta...

 

Bale - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba