...
 
 

Gastronomija Rabac

 

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Rabac je naselje s pristaniščem in priljubljeno hotelsko in apartmajsko turistično središče na vzhodni obali Istre ob zalivu s peščenimi plažami in bujnim rastlinstvom. Letovišče Rabac, obdano je z oljčnimi gaji in pinijevimi gozdovi na strmih pobočjih, sodi med vodilna turistična središča Istre. Ozko sprehajališče vodi do plaže na rtu Andrija. Začetek turizma v Rabcu sega v 1890, ko je neki reški trgovec postavil prvi počitniški hiši; 1924 so zgradil prvi hotel. Pospešen turistični razvoj se je začel 1961 z gradnjo turističnih naselij. Nekdanje majhno ribiško naselje se je zgubilo v sodobnem hotelskem naselju.

 

Gastronomija Rabac Ponudba