...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Novi Vinodolski

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Novi Vinodolski, Aktivni turizem Novi Vinodolski, Kultura Turizem Novi Vinodolski Kot tudi Gastronomija Novi Vinodolski, Nočno življenje Novi Vinodolski, Prenosi Novi Vinodolski.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Novi Vinodolski

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Novi Vinodolski Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Novi Vinodolski je slikovito mesto ob Velebitskem kanalu, v jugovzhodnem delu doline Vinodol. Sestavljata ga stari, gručasti del na vzpetini in novi del ob morju z obalnim sprehajališčem, turističnimi objekti in številnimi vilami. Novi Vinodolski ima dolgo turistično tradicijo in bogato kulturno zgodovino. Prvo kopališče so uredili že 1878. Mesto ima bogato in raznovrsno turistično ponidbo.
Prvič ga omenjajo 1288 kot politično središče Vinodolske kneževine, ko je v frankopanskem kastelu nastal znameniti Vinodolski zakonik, prvi slovanski pravni kodeks in pomemben spomenik starega hrvaškega običajnega prava; napisan je v glagolici. Na osrednjem trgu stoji od 1988 spomenik temu dokumentu. Mestne dejavnosti so bile vse do gradnje luke 1868 usmjerene v notranjosti, ne na morje. Kastel iz 13. stoletja s cerkvijo je zgodovinsko jedro današnjega naselja, v njem je etnografski muzej. Cerkev sv. Filipa in Jakova je iz 1520 in so jo pozneje predelovali.

...
 

Novi Vinodolski - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba