...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Opatija

 

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Opatija, Aktivni turizem Opatija, Kultura Turizem Opatija Kot tudi Gastronomija Opatija, Nočno življenje Opatija, Prenosi Opatija.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Opatija

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Opatija Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Opatija je največje mesto na vzhodni obali Istre in najbolj znano letovišče na hrvaški obali Jadrana. Ime izvira od benediktinske opatije sv. Jakoba. Tu se skozi vse leto prepletajo počitniški, zdravstveni, kopališki, navtični in kongresni turizem. Opatija se kot mesto razvila vsled svoje vloge kot turističen kraj, v tej smeri pa se je razvila že od polovice XIX. stojetja. Prostor mesta je oplemenit s kultiviranim zelenjem. Hoteli, vile in zdraviliška poslopja so bili v duhu zgodovinskih neostilov. Leta 1882 je Družba južnih železnic z Dunaja kupila v Opatijo vilo Angiolino ter večji zemljiščni kompleks. Povojna izgradnja turističnih objektov je sledila aktualne trende hotelske arhitekture. Takrat se je začela intenzivna izgradnja turističnih objektov, hotel, vil, zdravilišč, kopališč in parkov. Iz tog obdobja izvira tudi ureditev opatijskega parka.
Vzdolž opatijske obale od Voloskega do Lovrana se ob morju razteza skoraj 12 kilometrov dolgo sprehajališče, znameniti opatijski lungomare, ki tem mestu in njegovi rivieri daje poseban čar. V mestu organizirajo vrsto različnih kulturnih...

 

Opatija - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba