...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Senj

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Senj, Aktivni turizem Senj, Kultura Turizem Senj Kot tudi Gastronomija Senj, Nočno življenje Senj, Prenosi Senj.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Senj

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Senj Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Senj je mesto ob Velebitskem kanalu in ob vznožju gorskih hrbtov Velebita in Senjskega bila. Najstarejše mesto severnega Jadrana ima polkrožno obliko. S treh strani ga obkrožajo visoki hribi, na četrti je morje. Senj se je razvil v najpomembnejše naselje med Rijeko in Zadrom. Njegov pomem določa predvsem kopenska povezava obale z notranjostjo. Pozimi je Senj zaradi pogostih vdorov hladnega celinskega zraka čez prelaz Vratnik najhladnejši kraj ob Jadranu. Južno so zalivi z lepimi plažami.
V mestu je več kulturnozgodovinski spomenikov: stolpa Šabac kula in najbolje ohranjena Papinska kula, renesančna cerkev sv.Marija na trgu Art, mestni kastel iz ok. 1340, velika mestna vrata, na glavnem trgu je fontana, na starem trgu stoji katedrala sv. Marije iz 1248. Dobro je ohranjen tudi del obrambenega zidu s stolpi, zanimi so številni portali in posamezne hiše. Posebnost je trdnjava Nehaj na hribu Trbušnjak. Zgrajena je bila 1558, v času, ko sta bili turška in beneška vojaška moč na vrhuncu. Poveljnik senjskih uskokov Ivan...

 

Senj - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba