...
 
 

Zdravstveni turizem Novi Vinodolski

Zdravstveni turizem, saj je ena izmed najstarejših oblik turizma zelo pomembno vlogo v življenju sodobnega človeka. Glede na danes račun je način življenja in splošno zanemarjanje zdravja v zgodnjih in srednjih letih človekovega življenja, lahko opišemo zdravstvenega turizma kot idealno kombinacijo prijetno in koristno. Nepravilna prehrana, premalo gibanja, pretirano stres in onesnažen zrak sam kot eden od glavnih vzrokov za številne bolezni v človeškem življenju. Splošno znano je, da je tišina, preživljanje časa v naravi, pravilna prehrana in rekreacija imelo pozitiven učinek na zdravje ljudi, in sem se razveselila v življenju. Prihaja zdravstvenega turizma. Sam zdravstveni turizem lahko razdelimo v tri glavne skupine; zdraviliškemu, morje in klimatsko napravo. Zdraviliški turizem, kot smo mi, in beseda sama po sebi vzbuja, pomeni, da gre za spa in uživajo različne zdravo in sproščujoče okolje in dejavnosti, kot so kopanje v zdravilnim blatom, termo-mineralne vode, naftalen, vegetacijo, in hoja po poti, ki so obkrožene lepe raznolike rastlinske vrste in naravne krajine, vsi povezani v prijeten dopust. Poleg teh sproščujočih dejavnosti, zdravstveni turizem vključuje tudi mirno in tiho počitek in zdravo prehrano. Pogosto je vse to mogoče dalo vključiti v enega od krajev, ki se ukvarja z zdravstvenim turizmom, tako da priključite idilični dopust, ki ga spremlja zdravo življenje, res ni težko. Marine in klimatsko zdravilišče turizem, čeprav so podobni, se razlikujejo v ponudbi vsebin. Marine zdravstveni turizem ima prednost v smislu zdravja, ker nekateri, ki sprošča kot misel na morje, vonj po soli v zraku, zdravilnih morskih rastlin, čistega zraka v morskih območij, in sama prehrana, ki je zdrav in ne continental. Ampak, da ne bi bilo overshadowed'm podnebnih zdravstveni turizem, moramo imeti v mislih, da zgolj sprememba kulise in ostanem v naravi in ​​svežem zraku dovolj enkrat, da bi lahko še naprej normalno življenje. Poleg glavne skupine zdraviliški turizem, zdravstveni turizem ponuja mešanico naravnega zdravja, povezanih lepoto skozi več kategorij, kot so lepotne kirurgije, dermatologije, medicinskega wellnessa, ortopediji in zobozdravstvu. S ponudbo te zdravje turistične dejavnosti postaja vse bolj konkurenčen, in pisarne in krajih, ki ponujajo te dejavnosti pogosto pohvali odlično osebje in dobro opremljene pisarne, vsi povezani na počitnice po dostopni ceni.

Novi Vinodolski je slikovito mesto ob Velebitskem kanalu, v jugovzhodnem delu doline Vinodol. Sestavljata ga stari, gručasti del na vzpetini in novi del ob morju z obalnim sprehajališčem, turističnimi objekti in številnimi vilami. Novi Vinodolski ima dolgo turistično tradicijo in bogato kulturno zgodovino. Prvo kopališče so uredili že 1878. Mesto ima bogato in raznovrsno turistično ponidbo.
Prvič ga omenjajo 1288 kot politično središče Vinodolske kneževine, ko je v frankopanskem kastelu nastal znameniti Vinodolski zakonik, prvi slovanski pravni kodeks in pomemben spomenik starega hrvaškega običajnega prava; napisan je v glagolici. Na osrednjem trgu stoji od 1988 spomenik temu dokumentu. Mestne dejavnosti so bile vse do gradnje luke 1868 usmjerene v notranjosti, ne na morje. Kastel iz 13. stoletja s cerkvijo je zgodovinsko jedro današnjega naselja, v njem je etnografski muzej. Cerkev sv. Filipa in Jakova je iz 1520 in so jo pozneje predelovali.

 

Zdravstveni turizem Novi Vinodolski Ponudba