...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Moščenička Draga

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Moščenička Draga, Aktivni turizem Moščenička Draga, Kultura Turizem Moščenička Draga Kot tudi Gastronomija Moščenička Draga, Nočno življenje Moščenička Draga, Prenosi Moščenička Draga.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Moščenička Draga

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Moščenička Draga Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Nad vzhodno obalo Istre se vzpenja masiv planine Učke, ki se strmo spušča proti obali, tako da so šele v novejši zgodovini nastala tik ob obali. Vzhodna obala Istre od Plominskega zaliva do Preluškega zaliva je tradicionalno znana tudi kot Liburnijska obala, naziv ki se nanaša na staro zgodovinsko ime za prostor od Raše proti vzhodu, ki ga je nekoč naseljavalo pleme Liburnov. Južni del Liburnijske obale je posebno strm, brez zavarovanih uval ob morju, pa so naselja nastajala na vrhu strmin, v glavnem na mestih, kjer so stare poti sledile konfiguracijo terena.
Najjužnejše naselje Brseč stoji na skali 150 metrov iznad morja. Zaradi svoje pomembne lege je postal že v VI. stoletju utrdba, v srednjem veku pa se je naselje oblikovalo okrog kastela. Nekdanje fortifikacije so sčasoma vrastle v zunanjo vrsto hiš. Od Brseča se odpira veličasten razgled na Kvarnerski zaliv in otoke.
Podobno lego imaju tudi nekaj severnejše Mošćenice, srednjeveško utrjeno mesto, ki leži 173 metrov nad...

 

Moščenička Draga - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba