...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Zadar

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Zadar, Aktivni turizem Zadar, Kultura Turizem Zadar Kot tudi Gastronomija Zadar, Nočno življenje Zadar, Prenosi Zadar.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Zadar

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Zadar Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Zadar je slikovito staro mediteransko mesto, gospodarsko, upravno, prometno, turistično in kulturno središče županije. Stari del mesta leži na nizkem polotoku ob naravnem pristanišču. Po letu 1960 se je začel vsestranski dolgoročni razvoj, med drugim tudi turistični. Turistično atraktivnost Zadar gradi na povezovanju kulture in turizma ter kot središte gojenja raznih selektivnih programov: navtični turizem in marina, hoteli, prelepa okolica, kongresni in verski turizem, izleti v bližnje predele z neokrnjeno naravo in druga turistična dogajanja.
Zadar je najbolj obiskovano turistično središče v Severni Dalmaciji. Oproteklosti pričajo številni spomeniki duhovne in materialne kulture: ohranjena rimska in srednjevaška zasnova mesta, rimski forum iz 1. stol., cerkev Sv. Donata iz 9. stol., cerkev Sv. Marije iz 1901, katedrala Sv. Stošije iz 12-13 stol. in še nekatere druge cerkve: deli obrambnih utrdb ob mestnem pristanišču, mestna vrata Porta Terra Ferma iz 1543, Bablja kula in številni drugi.

...
 

Zadar - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba