...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Biograd na Moru

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Biograd na Moru, Aktivni turizem Biograd na Moru, Kultura Turizem Biograd na Moru Kot tudi Gastronomija Biograd na Moru, Nočno življenje Biograd na Moru, Prenosi Biograd na Moru.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Biograd na Moru

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Biograd na Moru Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Biograd na Moru je sodobno turistično mesto in trajektno pristanišče v južnem delu Pašmanskega kanala. Staro jedro leži na poluotoku z zalivom Bošana na severu in zalivom Soline na jugu: mesto se je razraslo tudi v zaledje. Pred Biogradom sta otočka Planac in Sveta Katarina. V zalivu Soline je prostrana peščena plaža, ki jo obkroža borov grozd. V mestu in okolici je tudi nekaj zasebnih kampov. Biograd leži na polotoku s pogledom na otok Pašman od katerega ga deli samo Pašmanski kanal, ki je idealen ljubitelje jadranja. Biograd ima zelo bogato ponudbo restavracij in gostinsko turističnih objektov in lepih plaž.
Biograd je prvič omenjen sredi 10. stoletja, v 11. stoletju kot sedež hrvaških kraljev. Kralj Petar Krešimir je tu 1050 zgradil benediktinski samostan in cerkev sv. Ivana. Leta 1102 so madžarskega krlja Kolomana v Biogradu okronili za hrvaškega kralja. V mestnem muzeju hranijo najdbe liburnijske in rimske kulture, ostanke srednjeveškega kraljevskega mesta.; posebna zanimivost so predmeti s prehoda 16...

 

Biograd na Moru - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba