...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Otok Vir

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Otok Vir, Aktivni turizem Otok Vir, Kultura Turizem Otok Vir Kot tudi Gastronomija Otok Vir, Nočno življenje Otok Vir, Prenosi Otok Vir.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Otok Vir

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Otok Vir Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Otok Vir leži v severnom delu zadrske otoške skupine. Otok Vir je od Zadra oddaljen priblizno 30 km. Od kopnega ga deli 3 m globok in 300 m širok preliv Privlački gaz, čez katerega vodi most, tako da otok s celino povezuje cesta. V višjem zahodnem delu otoka je več vzpetin, najvišja je Bandira (112 m), kjer so vidni ostanki ilirskega gradišča. Nedalec vstran se nahajajo restavracije in cafe-bari z prijetnimi terasami, disco klubi, trgovine.. Lega otoka Vira v srednji Dalmaciji je idealna za oglede drugih znamenitosti. V oddaljenosti 100 km so mnogi ogleda vredni nacionalni parki: Kornati, Paklenica in reka Krka.
Vir je največje naselje na otoku, leži na vzpetini nad peščenim zalivom Sapovac. V pristanišču so odkrili ostanke predromanske cerkev sv. Ivana iz 12.-13.stoletja. Ob obali so razvaline nekdanje beneške utrdbe iz 17. stoletja, od katere je ohranjen del zidu z vhodnimi vrati in dva stražarska stolpa. Ob obali je nekaj zasebnih kampov.

...
 

Otok Vir - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba