...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Starigrad Paklenica

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Starigrad Paklenica, Aktivni turizem Starigrad Paklenica, Kultura Turizem Starigrad Paklenica Kot tudi Gastronomija Starigrad Paklenica, Nočno življenje Starigrad Paklenica, Prenosi Starigrad Paklenica.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Starigrad Paklenica

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Starigrad Paklenica Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Starigrad – Paklenica je turistično naselje v skrajnem jugovzhodnem delu Velebitskega kanala. V Starigradu, ki je izhodišče za obisk sotesk Velika in Mala Paklenica, je uprava Nacionalnega parka Paklenica. Starigrad, kjer se stikata blago sredozemsko in ostro gorsko podnebje, je središče 20 km dolge Pakleniške riviere s peščenimi plažami.
V rimskem obdobju se je imenoval Argyruntum, ki mu je cesar Tiberij podelil delno samoupravo. V 16. stol. so naselje zaradi turških napadov opustili in ga v 17. stol. Obnovili. Na rtu Kula stoji verjetno iz turških časov stolp, ob jadranski magistrali pa predromaska cerkvica sv. Petra, obdana z 20 stečki.
Največja zanimivost Narodnog parka Paklenica sta monumentalna kanjona Velike in Male Paklenice, katerih strme stene visoke čez 400 m, uvrščajo Paklenico med svetovno znane alpinistične destinacije.

 

Starigrad Paklenica - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba