...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Šibenik

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Šibenik, Aktivni turizem Šibenik, Kultura Turizem Šibenik Kot tudi Gastronomija Šibenik, Nočno življenje Šibenik, Prenosi Šibenik.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Šibenik

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Šibenik Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Šibenik je prometno in turistično središče, ter sedež županije v bližini izliva reke Krke v Šibenski zaliv. Šibenik izstopa med vsemi hrvaškimi mesti na Jadranu s svojim edinstvenim položajem v slikovitem in prostranem zalivu. Okolica Šibenika je poznana po številnih slikovitih krajih in naravnih lepotah, posebej še po nacionalnem parku Krka in nacionalnem parku Kornati. V okolici Šibenika so hotelska in apartmajska naselja ter kampi. Na rtu Jadrija je ob Šibenskem kanalu kopališče.
Šibenik je nastal kot starohrvaški castrum pod okriljem prvotne trdnjave sv. Mihovil, ki še danes dominira nad mestom pod imenom Sv. Ana. Šibenik s kopne strani varovale trdnjave Sv. Ana, Sv. Ivan in Šubićevac, z morske strani pa Sv. Nikola. Nastajale so v času turških vpadov in osvajanj. Vsaka trdnjava je svojevrstna gradbena mojstrovina, še posebno trdnjava Sv.Nikola ko je najveličastnejša renesančna trdnjava na vzhodni jadranski obali. V Šibeniku je poleg omenjenih trdnjav vrsta kulturnozgodovinskih spomenikov: palača Foscolo, mestna loža, škofovska palača, spomenik stavbeniku Juraju Dalmatincu...

 

Šibenik - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba