...
 
 

Gastronomija Vodice

 

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Vodice so naselje s pristaniščem in turistično središče v severnem delu Šibenskega kanala. Prebivalci se ukvarjajo s poljodelstvom, ribištvom in turizmom.

V bližini je nekaj slikovitih plaž. Vodice so posebej znane po bogati kulinarični ponudbi v številnih gostinskih lokalih in restavracij. Marina v Vodicama ima 320 privezov in 70 mest na kopnem.

Vodice so prvič omenjeno 1402. V 16. stoletju so ga obzidali in opremili z obrambnimi stolpi. Ohranjena sta del obzidja in stolp. Baročna župnijska cerkev je iz 1749.

 

Gastronomija Vodice Ponudba