...
 
 

Gastronomija Sveti Filip i Jakov

 

Gastronomija in turizem imajo veliko skupnega, tako da je razvoj enega brez drugega skoraj nepredstavljivo. Če se vrnemo nekaj let v preteklosti, je turizem znašal ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ter ogled naravnih lepot, kot so nacionalni parki, naravni parki, in splošno krajine, ki se ve, da je lepa. Če sreče ekipe, vendar je na njegovo potovanje spremlja lep čas, mu je uspelo, da bodo imeli polno sijaj naravnih lepot, sicer pa, lahko rečemo z gotovostjo, da je v celoti užival študijo kulturne in naravne lepote. Kot je povečal življenjski standard, povečati je treba ponuditi različne vsebine v turizmu. Eden od najbolj udoben način za spoznavanje ljudi s kulturo in način življenja ljudi na določenem območju, je s hrano. Tako je poleg lepega vremena in naravne lepote na voljo v turistični industriji in gastronomije. S pomočjo različnih kulinaričnih dobrot lahko gost ali turistične seznanjeni z dobrotami, ki so doma v mestu, ki jih predstavljamo. Skozi lahko stare avtentične jedi videli, kako se življenje na tem območju, ko je izgledal kot kakšen živil uporabljajo in kakšne metode priprave hrane so znani, raznolikost rastlinskih in živalskih vrst na tem območju, tako na podeželju in v mestih, celinskih in obalnih, lahko vsak obrok povedati, zgodovinsko in kulturno zgodbo.

Sveti Filip i Jakov je eno lepših mesta v Pašmanskem kanalu. Slikovito primorsko mestece se je razvilo okrog srednjeveške cerkve, posvečene apostoloma Filipu in Jakovu.

Do 16. stoletja se je imenovalo Prisan. Med turškimi vpadi in vojno med beneško republiko in Turki je bilo večkrat porušeno. Današnje naselje je iz 17. in 18. stoletja. Severovzhodno stoji zgodnjeromanska cerkev sv. Roka, zgrajena verjetno v 11. stoletju in je ostanek nekdanjega bogatega benediktinskega samostana. 

 Sveti Filip i Jakov je idealen kraj za sprostitev, storilnost in gostoljubnost prebivalcev, ki Vas bodo dočakali s toplo dobrodošlico.

 

Gastronomija Sveti Filip i Jakov Ponudba