...
 
 

Gastronomija Lovran

 
 
 

Gastronomija in kulinarični turizem sta okusen način za odkrivanje kulture, tradicije in lokalnih dobrot. Doživi nepozabna gastronomska doživetja z degustacijami vin, kuharskimi tečaji, turami ulične hrane in vrhunsko kulinariko.

Na naši platformi lahko enostavno rezerviraš gastronomske izkušnje, s preverjenimi gostitelji in takojšnjo razpoložljivostjo. Iščeš avtentične kuharske delavnice ali razvajanje z vrhunskimi jedmi? Pri nas boš našel popolno doživetje.

Kulinarični turizem te poveže z bistvom kraja – njegovo hrano. Obišči tržnice, poskusi domače jedi ali se pridruži turam, ki jih vodijo kuharski mojstri.

Primerjaj ocene, preveri razpoložljivost in rezerviraj svoje gastronomično doživetje še danes. Naj vsak grižljaj pripoveduje svojo zgodbo!

Na mestu, kjer se obronki Učke malo blažje spuščajo proti morju, je nastal ozek obalni pas, ki je omogočil izgradnjo naselja. V času, ko se je v XX. stoletju rojeval turizem, se je tu začel razvijati zimski turizem in zdraviliški turizem za bogato klientelo avstrijskega cesarstva. Sčasoma je to mesto postal eden od najznamenitejših krajev monarhije ter se je izgradnja hotelov, zdravilišč in elegantnih vil in apartmaji širila od Opatije do Lovrana - tako je nastala slavna Opatijska riviera. Mednarodna popularnost teh krajev je v obdobju po II. svetovni vojni omogočila še intenzivnejšo turistično izgradnjo, ki se je raširila tudi na manjša ribiška naselja Iko in Ičiće med Lovranom in Opatijo. To područje je danes ena od najvažnejših hrvaških turističnih pokrajin še posebej zaradi tega, ker blaga klima, naravne lepote, številna izletišča ter razkošna in udobna arhitektura hotelskih objektov, urejeni parki in dolga spehajališča ob morju poleg vseh drugih ugodnosti omogočajo turistično sezono v vseh letnih časih.
Lovran leži najjužneje in je najstarejše mestece na tem področju. Omenjajo ga že v VII. stoletju kot Lauriano, arabski zemljepisec El Edrisi...

 

Gastronomija Lovran Ponudba