...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ljubuški

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Ljubuški, Aktivni turizem Ljubuški, Kultura Turizem Ljubuški Kot tudi Gastronomija Ljubuški, Nočno življenje Ljubuški, Prenosi Ljubuški.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Ljubuški

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Ljubuški Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Ljubuški je mesto ki pripada primorski Hercegovini. U pisanim izvorima se Ljubuški prvič spominja leta 1444 pod imenom Lubussa. Občina Ljubuški šteje okoli 30.000 prebivalcev. Ob znanem krško-hercegovinskem reljefu Ljubuški ima veliko rodovitnih poljan: Ljubuško, Veljačko, Rastok in Beriš, katera nataplja triimenska reka Tihaljina-Mlade-Trebižat, na katerih se nahajata dva biserna slapova: slapovi Kravice in Koćuša in mnogoštevilna kopališča.
Mesto se nahaja na pomebni prometni cesti proti Mostaru (36 km), Makarskoj (55 km), Splitu (129), Dubrovniku (13 km) in Sarajevu (170 km). Ljubuški je mesto z obiljem vode, bogatstvom flore in faune. Verjetno je bilo nastanjeno že v prazgodovinskem obdobju, o vsem tem nam govorijo kamena, in metalna najdišča, ki se čuvajo v Muzeju Franjevaškeg samostana Humac, najstarejšem muzeju v Bosni in Hercegovini, ustanovljeno leta 1884.

...
 

Ljubuški - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba