...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Nacionalni park Krka

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Nacionalni park Krka, Aktivni turizem Nacionalni park Krka, Kultura Turizem Nacionalni park Krka Kot tudi Gastronomija Nacionalni park Krka, Nočno življenje Nacionalni park Krka, Prenosi Nacionalni park Krka.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Nacionalni park Krka

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Nacionalni park Krka Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Območje Nacionalnega parka reke Krke, njenih jezer in slapov sodi med najpomembnejše naravne spomenike Hrvaške. Njegov sedež je v Skradinu. Reka Krka nastane iz več vodotokov, ki se pri mestu Knin združijo v rečni tok. Proti morju teče po izrazito brezvodni kraški pokrajini. Njen slikovit tok po kanjonu in brzicah čez apnenčeve pregrade ustvarja enkratno naravno okolje. Na Krki je vrsta manjših in nekaj večjih slapov. Devet kilometrov po toku navzdol od Knina je 20m visoki slap Bilušić, sledijo pa mu slap Brljan (15m), slap Manojlovac (52m), in Roški slap (25m). Potem se Krkina struga razširi v Visovačko jezero, ki je ime dobilo po otočku Visovcu v razširjenem delu. Na njem je frančiškanski samostan, znan po zbirki starih rokopisov. Ob sotočju Krke in pritoka Čikola je nastal največji in najlepši slap Skradinski buk, visok 46m. Med tokom proti morju se Krka nato razlije v Prukljansko jezero, ki ima vse lastnosti morja, tako višino gladine kot plimo in oseko. Zanimivo je...

 

Nacionalni park Krka - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba