...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Nacionalni park Plitvička jezera

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Nacionalni park Plitvička jezera, Aktivni turizem Nacionalni park Plitvička jezera, Kultura Turizem Nacionalni park Plitvička jezera Kot tudi Gastronomija Nacionalni park Plitvička jezera, Nočno življenje Nacionalni park Plitvička jezera, Prenosi Nacionalni park Plitvička jezera.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Nacionalni park Plitvička jezera

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Nacionalni park Plitvička jezera Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Nacionalni park Plitvička jezera je skupina 16 povezanih jezer med gorskimi hrbti Male Kapele in Plješevice v Liki. Ustvrajata jih Bijela i Crna rijeka, ki se po združitvi pretočita čez slapove in za slapom Sastavci izlivata v reko Korano. Vanjo se s 76 m visokim slapom izliva tudi potok Plitvice. Med najvišjim, Prošćanskim jezerom, in najnižim jezerom Novakovića Brod je 136 m višinske razlike. Med zgornjimi jezeri so dolomitni pragovi, na katerih se nabira lehnjak in tvori pregrade. Spodnja jezera so nasatala zaradi podiranja stropov podzemskih jam, skrozi katere je odtekala voda iz zgornjih jezer. Plitvička jezera so zaradi naravnih lepot in velikega, bujnega gozdnega območja 1949 razglasili za narodni park s površino 295 m2. UNESCO jih je 1979 uvrstil v seznam svetovne naravne dediščine. Namestitveni objekti so nad jezerom Kozjak. Plitvička jezera si je mogoče ogledati peš, ali in s turističnim vlakcem, Kozjak tudi z ladjico. Nacionalni park Plitvička jezera so najbolj znan hrvaški narodni park, hrati pa sodijo...

 

Nacionalni park Plitvička jezera - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba