...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Nacionalni park Kornati

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Nacionalni park Kornati, Aktivni turizem Nacionalni park Kornati, Kultura Turizem Nacionalni park Kornati Kot tudi Gastronomija Nacionalni park Kornati, Nočno življenje Nacionalni park Kornati, Prenosi Nacionalni park Kornati.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Nacionalni park Kornati

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Nacionalni park Kornati Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

V kornatsko otoško skupino spada 149 otokov, otočkov in čeri, razpršenih na 320 km2 morske površine med Dugim otokom na severozahodu, otokom Žirje na jugovzhodu ter otoki Pašman, Vrgada in Murter na severu. Otoki so iz apnenca, zato na njih ni niti izvirov niti vodotokov. Zaradi neenakomerno razporejenih padavin in temperature v obdobju vegetacije je rastlinstvo siromašno. Kornatski akvatorij spada med najbogatejša ribolovna območja na Jadranu.
Nacionalni park Kornati je razglašen leta 1980, obsega 89 otokov, ali skupaj dve tretjini kornatskega otočja. Območje so razglasili na narodni park zaradi geomorfoloških posebnosti, raznovrstnosti življenja v morju in drugih naravnih vrednot. Park ima znanstveno, kulturno, vzgojno, izobraževalno in rekreacijsko vlogo. Turizem in rekreacija na Kornatima sta omejena na obiskovanje, ogledovanje in bivanje po enotnih pravilih, ki veljajo v parku. Čeprav v parku že od 18. stoletja ni nobenega stalnega naselja, naselja so. Domaćini v njih živijo samo del leta, ko opravljajo kmetijska dela. Mnogi dalejo hiše tudi v najem za daljši...

 

Nacionalni park Kornati - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba