...
 
 

Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Nacionalni park Paklenica

Številne turistične ponudbe za Zdravstveni turizem Nacionalni park Paklenica, Aktivni turizem Nacionalni park Paklenica, Kultura Turizem Nacionalni park Paklenica Kot tudi Gastronomija Nacionalni park Paklenica, Nočno življenje Nacionalni park Paklenica, Prenosi Nacionalni park Paklenica.

Posebna ponudba izletov in aktivnosti po ugodnih cenah!

Izkoristite nekaj izletov in aktivnosti, ki jih ponujajo in dokončanje počitnice v Nacionalni park Paklenica

Ali potujete sami ali z nekom, če jemljete otroke z vami ali ne, v naši ponudbi aktivnosti, izlete in druge turistične ponudbe v Nacionalni park Paklenica Boste zagotovo našli ponudbo, ki vam ustreza!

Nacionalni park Paklenica je naravna znamenitost južnega Velebita s slikovitima soteskama Velika in Mala Paklenica. Stari bukovi gozdovi, drugi najstarejši v Evropi, rezervat črnega bora, skrivnostne jame, endemne rastline, številne živalske vrsti (več kot 200 vrst ptic, med katerim je že posebej vreden beloglavi orel - redka ogorčena vrsta ki je v Paklenici našla edino kopnensko prebivališče na Hrvaškem) bogatijo izvirno naravno okolje. Narodni park Paklenica je vsekakor izziv vsakemu ljubitelju narave: izletniku, planinarju, alpinistu, avanturistu.
Velika Paklenica, po njeni globeli teče v deževnem obdobju in takrat, ko se po gorah topi sneg, potok, ki ponikne. Stene soteske so visoke do 400 metrov. Soteska se razširi na lokaciji Anića kuk, katerega strma stena je priljubljen cilj alpskih plezacev. Na nasprotni strani je Maniti zub, kjer je vhod v znano jamo Manita peć. Na kocu soteske je planinski dom. Od tud vodi na zahodno stran označena pot prek sedla Buljina v Liko, na vzhodno stran pa je označena pot mimo...

 

Nacionalni park Paklenica - Turistična ponudba, aktivnosti, izleti Ponudba